Waarom staan ​​de levens van deze 4 sterrenbeelden tijdens Chinees Nieuwjaar altijd op zijn kop?

Eline Kramers

Terwijl miljoenen mensen over de hele wereld samenkomen om Chinees Nieuwjaar te vieren, lijkt het erop dat sommige individuen, gebaseerd op hun geboortedatum, een veel turbulenter feestelijk seizoen hebben dan anderen. Hier zijn vier sterrenbeelden wiens levens fluctueren als ze tegenkomen met inherente culturele invloeden van dit unieke evenement.

1. Het Jaar van het Zachtaardige Konijn

Degenen geboren onder het teken van het Konijn hebben vaak moeite tijdens het Chinese Nieuwjaar. Dit komt omdat veel van de traditionele activiteiten rondom deze viering in strijd zijn met de van nature stille en introverte aard van het konijn. Zoals bijvoorbeeld:

Uitbundige festiviteiten

Deze sensitieve zielen voelen zich al snel overweldigd door alle drukte en het lawaai van vuurwerk. Grote menigtes zijn voor hen vermoeiend en werken stressverhogend.

Grootschalige familiereünies

Familiale verplichtingen zijn belangrijk tijdens Chinese nieuwjaar en hierdoor kan het zijn dat iemand met het sterrenbeeld konijn buiten zijn comfortzone wordt gehaald. Ze kunnen hierdoor sneller uitgeput raken of angstig worden.

2. De onstuimige Draak

Het sterrenbeeld van de krachtige en onvoorspelbare Draak zal zich eveneens ontregeld voelen tijdens Chinese Nieuwjaarsvieringen. Hier zijn enkele redenen waarom:

Lees ook :   Deze 3 sterrenbeelden die nooit kunnen stoppen met zich te bemoeien met de levens van andere mensen

Buitensporige uitgaven

Chinees nieuwjaar gaat gepaard met aanzienlijke uitgaven, onder andere aan geschenken, feestelijke decoraties en verpakkingsmateriaal moeten worden gekocht. Draken kunnen hierdoor in financiële problemen komen, omdat zij vaak impulsief en roekeloos zijn als het gaat om budgettering.

Sociale druk

Dit sterrenbeeld wordt gedreven door ambitie, hierdoor kan men moeilijk omgaan met verwachtingen die familieleden publiekelijk uiten. Vergelijkingen met meer succesvolle verwanten werkt weerstand op wat leidt tot stress.

3. Het Flierefluiterige Paard

Het Jaar van het Paard staat bekend om het vibrerende energie en passie voor avontuur, maar dit sterrenbeeld moet ook op hun hoede zijn tijdens Chinees Nieuwjaar:

De noodzaak van orde en netheid

Vóór Chinees Nieuwjaar is er een traditie genaamd “sao chūn”, waarbij alle huishoudelijke schoonmaak- en herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Voor het energieke Paard, betekent dit extra inspanning en verlies van focus op avontuurlijke activiteiten.

Hoge verwachtingen om te voldoen aan sociale normen

Er wordt verwacht dat iedereen tijdens Chinese nieuwjaar gepast gekleed gaat en beleefd is ten opzichte van ouderen. Dit kan moeilijk zijn voor Paarden die meer vrijheid willen hebben in hun persoonlijke expressie.

Lees ook :   Chinese astrologie: wat onthult het Chinese teken Draak over jouw persoonlijkheid?

4. De gevoelige Hond

Tijdens Chinees Nieuwjaar ondervinden Mensen geboren onder het Sterrenbeeld van de Hond, een toegenomen druk en onstabiliteit. Redenen hiervoor zijn:

Angst voor financiële tegenslagen en zorgen over de welvaart

In het Chinese geloof brengt het jaarlijkse bezoek van God of Wealth voorspoed voor het komende jaar. Degenen die zich niet voorbereiden zoals bijvoorbeeld met offerrituelen, kunnen dan het risico lopen invloedrijk gevolgen te ondervinden. Bezorgdheid veroorzaakt stress onder de Honden, die hierdoor gefixeerde gedachten ontwikkelen.

Botsingen met dierbaren

De emotioneel reagerende Hond zal het moeilijk hebben om hun eigen oordelen en argumenten terug te houden tegenover naaste familieleden. Dit leidt tot conflicten en gespannen relaties, wat het gevoel van onbalans verder intensiveert.

Het is onvermijdelijk voor veel mensen geboren onder deze tekenen om een turbulente tijd te ervaren tijdens Chinees Nieuwjaar. Ondanks de moeilijkheden die ze kunnen tegenkomen, zullen zij zich realiseren dat dit hen uiteindelijk sterker en veerkrachtiger maakt wanneer ze leren navigeren door de culturele en sociale tradities in hun eigen unieke manier.

Despre autor, Eline Kramers
Eline is een Nederlandse schrijfster met een diepe passie voor astronomie en astrologie. Haar teksten zijn een verkenning van de sterren en hun invloed op menselijke relaties. Met een empathisch hart en een deskundige kijk op de sterren, biedt Eline haar lezers niet alleen inzicht in de kosmos, maar ook praktische adviezen om hun sentimentele relaties te versterken. Haar unieke combinatie van astronomische kennis en relationele wijsheid maakt haar werken zowel verhelderend als hartverwarmend.
Transit of Venus » Waarom staan ​​de levens van deze 4 sterrenbeelden tijdens Chinees Nieuwjaar altijd op zijn kop?