Deze vier Chinese sterrenbeelden lopen het risico in 2024 uit elkaar te gaan met hun partners

Eline Kramers

In de Chinese astrologie is het nieuwe jaar een belangrijke gebeurtenis om te kijken naar de toekomst op het gebied van liefde, relaties en carrière. Het Tijgerjaar, dat zijn intrede doet op 10 februari 2024, kan voor bepaalde sterrenbeelden aanzienlijke veranderingen op relationeel gebied betekenen. In dit artikel bespreken we de vier Chinese sterrenbeelden die, volgens astrologen, het risico lopen uit elkaar te gaan met hun partners in 2024. Maar voordat we hierop ingaan, is een korte uitleg over het Chinese zodiacsysteem noodzakelijk.

De oude geschiedenis van de Chinese dierenriem

De Chinese astrologie werkt met een twaalfjarige cyclus, waarbij elk jaar wordt geregeerd door een dierlijk symbool. Deze symbolen zijn achtereenvolgens Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Daarnaast wordt elk jaar toegewezen aan één van de vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Dit betekent dus dat er eigenlijk sprake is van een zestigjarige cyclus, omdat elke unieke combinatie van dierlijk symbool en element 12×5=60 mogelijkheden oplevert.

Hoe verloopt 2024 voor Elk sterrenbeeld?

Het jaar 2024 staat in het teken van de Tijger, met het bijbehorende element Hout. Dit heeft invloed op alle twaalf Chinese sterrenbeelden, maar zoals eerder genoemd lopen er vier een verhoogd risico op relationele problemen. We gaan deze specifieke dierenriemtekens hieronder stuk voor stuk bespreken.

Lees ook :   Deze 2 sterrenbeelden zullen begin februari 2024 verraad ervaren

1. De Haan

Mensen die onder het sterrenbeeld Haan zijn geboren, staan bekend om hun zelfzekere en ijverige houding. Echter, incompatibiliteit met de energie van de Tijger kan ervoor zorgen dat hij of zij dit jaar wat onrustig wordt en niet helemaal op één lijn ligt met zijn of haar partner. Hoewel de Haan normaal gesproken erg loyaal is, kan het zijn dat de veranderende energieën in 2024 ervoor zorgen dat er spanning ontstaat binnen bestaande relaties, waardoor sommige partners uit elkaar kunnen gaan.

2. De Draak

Het sterrenbeeld van de Draak wordt vaak gezien als een krachtig en fortuinlijk teken, maar helaas komt ook bij hen niet alles zonder slag of stoot tot stand. In het Tijgerjaar kunnen Draken geconfronteerd worden met tegenslagen en onvoorziene situaties die hun relatie in gevaar brengen. Omdat de Draak van nature dominant en eigenwijs is, zou hij of zij onbedoeld de spanning kunnen versterken en daardoor de relatie onder druk zetten.

3. De Hond

De Hond is van nature een loyale, betrouwbare en eerlijke partner. Echter, het sterrenbeeld kan ook wat pessimistisch en cynisch zijn, en zal dit jaar geconfronteerd worden met situaties die niet altijd even helder of voor de hand liggend zijn. Door deze onzekerheden kan er twijfel ontstaan in hun relaties en zouden sommige koppels uiteindelijk kunnen besluiten uit elkaar te gaan.

Lees ook :   Een intens emotioneel weerzien voor deze twee tekens van de Chinese dierenriem in februari 2024

4. Het Varken

Varkens zijn sociale, vriendelijke en zorgzame individuen die meestal goed kunnen opschieten met anderen. In het Tijgerjaar zou echter hun tendens om zelfopoffering te doen als blijk van liefde averechts kunnen werken. Andere mensen zouden dit uitleggen als dat Varkens hun eigen welzijn en behoeften niet serieus nemen. Als hierdoor conflicten of misverstanden ontstaan tussen koppels, is het risico aanwezig dat sommigen beslissen om uit elkaar te gaan.

Hoe ga je om met de voorspelde uitdagingen?

Astrologie kan een interessante leidraad bieden voor ons leven en liefdesrelaties, maar het is essentieel om te onthouden dat je nog steeds controle hebt over je eigen lot. Het is mogelijk om overeind te blijven en door moeilijke tijden te navigeren door middel van open communicatie, begrip en aanpassingsvermogen. Houd er rekening mee dat astrologische voorspellingen geen kant-en-klare formules zijn voor succes of falen, maar eerder een bron van inzicht in jezelf en je omgeving.

Tenslotte is het belangrijk te beseffen dat de Chinese astrologie slechts één vorm van astrologie is, met vele andere stromingen die ook hun eigen methoden en interpretaties hanteren. Als zodanig moeten we de informatie over de vier sterrenbeelden uit dit artikel niet als absoluut beschouwen. Het kan nuttig zijn om meerdere vormen van astrologie te bestuderen en deze inzichten toe te passen op je leven om zo beter geïnformeerde beslissingen te nemen in relatie tot liefde, carrière en persoonlijke groei.

Lees ook :   Vanaf medio februari 2024 maakt geluk een comeback voor 4 tekens van de dierenriem
Despre autor, Eline Kramers
Eline is een Nederlandse schrijfster met een diepe passie voor astronomie en astrologie. Haar teksten zijn een verkenning van de sterren en hun invloed op menselijke relaties. Met een empathisch hart en een deskundige kijk op de sterren, biedt Eline haar lezers niet alleen inzicht in de kosmos, maar ook praktische adviezen om hun sentimentele relaties te versterken. Haar unieke combinatie van astronomische kennis en relationele wijsheid maakt haar werken zowel verhelderend als hartverwarmend.
Transit of Venus » Deze vier Chinese sterrenbeelden lopen het risico in 2024 uit elkaar te gaan met hun partners