Bedrog en wantrouwen: dit zijn volgens astrologen de 3 meest ontrouwe astrologische tekens

Eline Kramers

Astrologie kan ons veel inzichten bieden over persoonlijkheidskenmerken en het gedrag van mensen. Eén van die aspecten zijn relaties en loyaliteit daarin. Hoewel niet iedereen die onder een bepaald astrologisch teken is geboren hetzelfde gedrag vertoont, kunnen we wel algemene tendensen waarnemen binnen bepaalde kardinale tekens als ram, kreeft, weegschaal en steenbok. In dit artikel belichten we de 3 meest ontrouwe astrologische tekens, volgens diverse astrologen.

Oorzaken van bedrog en ontrouw in relaties

Voordat we onze blik op de sterren richten, is het essentieel om te begrijpen waarom mensen überhaupt ontrouw worden in hun relatie. Bedrog kan verschillende oorzaken hebben, zoals ontevredenheid in de relatie, gebrek aan voldoening uit emoties, wraak of simpelweg nieuwsgierigheid naar nieuwe ervaringen. Soms kan het ook te maken hebben met impulsiviteit en uitdaging zoeken. Dit soort gedrag wordt vaak gezien bij individuen van de kardinale tekens in astrologie; namelijk ram, kreeft, weegschaal en steenbok.

“Het gras is altijd groener aan de andere kant”

Een bekende uitdrukking die vaak gebruikt wordt om ontrouw te omschrijven is “het gras is altijd groener aan de andere kant”. In dit geval betekent het dat mensen soms denken dat ze iets beters of anders kunnen vinden dan wat ze al hebben. Wanneer we dit aan astrologie relateren, zijn er specifieke sterrenbeelden die als meer vatbaar voor dit gedrag worden beschouwd.

Lees ook :   Het weekend van 20 tot 21 januari 2024 brengt geluk voor de financiën van 4 sterrenbeelden

1. Ram: impulsief en avontuurlijk

Geboren onder het teken van vuur zijn rammen energiek, gepassioneerd en houden van avontuur. Dit maakt hen echter ook chargeselecteerde leiderheeft tot gevolgerversity impulsiever en sneller geneigd om in het moment te handelen zonder na te denken over de gevolgen. Rammen staan bekend om hun verlangen naar opwinding en nieuwe ervaringen, waardoor zij soms eerder geneigd zijn om een affaire aan te gaan om hun nieuwsgierigheid tegemoet te komen. Desondanks verwachten ze loyaliteit van hun partner en kunnen zeer bezitterig overkomen.

Oogkleppen op tijdens vluchtige romances

In hun zoektocht naar het ultieme plezier, kan het gebeuren dat rammen anderen kwetsen zonder het zichzelf op dat moment te beseffen. Als gevolg hiervan kunnen ze problemen veroorzaken in relaties waarbij partners zich bedrogen en verraden voelen.

2. Weegschaal: charme en verleiding

Als luchtteken bezitten weegschalen een natuurlijke charme en elegantie die anderen gemakkelijk aantrekt. Ze waarderen harmonie en evenwicht, op zoek naar de perfecte partner om hun leven mee te delen. Helaas kan dit voor weegschalen soms leiden tot besluiteloosheid en ontrouw.

Lees ook :   Een onverwachte vreugde voor deze 3 zodiac tekens op 21 januari 2024

Weegschalen willen iedereen tevredenstellen

Omdat ze goede diplomaten en communicators zijn, kunnen weegschalen zonder alast mensen inpalmen met hun woorden en acties. Dit kan er echter toe leiden dat ze moeilijk nee kunnen zeggen wanneer anderen avances maken, uit angst om hen teleur te stellen of conflicten te veroorzaken. Ze hebben de neiging om iedereen tevreden te willen stellen, wat, ironisch genoeg, precies het tegenovergestelde effect kan hebben bij coorr het plegen van overspel.

3. Steenbok: ambitie en controle

Steenbokken staan bekend als harde werkers, gedisciplineerd en loyaal aan hun doelen. Tegenstrijdig genoeg kunnen ze juist op relationeel niveau moeite hebben met loyaliteit. Dit heeft veelal te maken met hun verlangen naar macht, controle en status.

Het dominante karakter van steenbokken

De behoefte aan controle en dominantie van een steenbok kan hen ertoe brengen oneerlijk te zijn over hun bedoelingen, omdat zij vaak meer dan één relatie aangaan om hun positie te consolideren. Steenbokken hechten veel waarde aan status en prestige, waardoor ze soms loyaliteit inruilen voor hetgeen dat hen hoger op de sociale ladder kan brengen.

Lees ook :   Positief in de financiën van 3 sterrenbeelden na de nieuwe maan van 10 februari 2024

Belangrijkste conclusies van astrologen

Hoewel bepaalde tekens zoals ram, weegschaal en steenbok inderdaad over karakteristieken beschikken die hen vatbaarder maken voor bedrog en ontrouw, is het belangrijk te beseffen dat niet iedereen die onder deze astrologische tekens valt dezelfde gedragingen zal vertonen. Loyaliteit en eerlijkheid zijn universele menselijke eigenschappen die los staan van de sterren. Het kennen van je eigen astrologisch teken kan echter wel helpen om mogelijke valkuilen in relaties te herkennen en hier bewust mee om te gaan.

Despre autor, Eline Kramers
Eline is een Nederlandse schrijfster met een diepe passie voor astronomie en astrologie. Haar teksten zijn een verkenning van de sterren en hun invloed op menselijke relaties. Met een empathisch hart en een deskundige kijk op de sterren, biedt Eline haar lezers niet alleen inzicht in de kosmos, maar ook praktische adviezen om hun sentimentele relaties te versterken. Haar unieke combinatie van astronomische kennis en relationele wijsheid maakt haar werken zowel verhelderend als hartverwarmend.
Transit of Venus » Bedrog en wantrouwen: dit zijn volgens astrologen de 3 meest ontrouwe astrologische tekens