Waarde van een bedrijf

Gerelateerde afbeelding

Bedrijfsovername vereist meestal een forse investering ineens. De startende ondernemer zal in geval van ‘koop’ van een reeds bestaand bedrijf goed moeten nagaan wat het betreffende bedrijf echt voorstelt. Soms kantoorruimte huren amsterdam dient men bedacht te zijn op verlies van klanten bij het overgaan van een bedrijf in andere handen, soms is het productenpakket aan vernieuwing toe, of worden essentiĆ«le bedrijfsfuncties als marketing en verkoop, productie en inkoop niet adequaat vervuld. In toenemende mate is er kantoorruimte huren schiphol de laatste jaren sprake van zogenoemde management buyouts. In deze gevallen wordt een onderneming overgedragen aan de directie van dat bedrijf; vaak met behulp van ‘venture’ kapitaal van (particuliere) participatiemaatschappijen. Soms is ook het personeel bij zo’n transactie betrokken. Zo worden ook wel bedrijven, na herbezinning van concerns (zoals Elsevier of Unilever) op kernactiviteiten, afgestoten en verzelfstandigd (of aan andere bedrijven overgedaan). Zo zal naar verwachting ook intrapreneurship in belang toenemen. Hierbij richt een individu of groep individuen afkomstig uit een bestaand bedrijf kantoorruimte huren leeuwarden een nieuw bedrijf op met behulp van middelen van dat bestaande bedrijf. 40% van de nieuwe bedrijven die op deze manier ontstaat, heeft een innovatief karakter.
Bedrijfsopvolging geeft de (potentiƫle) starter de gelegenheid kennis van zaken op te doen en gebruik te maken van de relaties van de vertrekkende ondernemer.
Waarde van een bedrijf Als men een bedrijf wil overnemen of via geleidelijke opvolging de bedrijfsleiding gaat overnemen is het, in gevallen waarin het bedrijf in particuliere handen is, van belang te weten wat het bedrijf kantoorruimte huren groningen redelijkerwijs waard is. Inbreng van deskundigheid van de accountant en van de zijde van de bank zijn hierbij zeker van betekenis. De overnameprijs is te zien als optelsom van het eigen vermogen van de onderneming en de eventueel te betalen goodwill.